Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HAPPY-hét

HAPPY-HÉT

 

Ebben az évben iskolánk újra csatlakozott a Happy-hét kezdeményezéshez, melynek keretében számos érdekes rendezvénnyel hívtuk fel a gyerekek figyelmét a vízfogyasztás fontosságára és a takarékos vízhasználatra.

Előzetes feladatként egyéni és osztályversenyeket hirdettünk. (rajzpályázat, „vizes” kiselőadás,)

Egész héten a tanítási időben is nagy hangsúlyt fektettünk a vízivás népszerűsítésére, vizes palackokat helyeztünk ki a folyosóra, hogy mindenki elegendő vizet tudjon inni a szünetekben. A héten  „Vízizsaru” szolgálat működött, az ő feladatuk volt figyelni, hogy mindenki csak vizet igyon. Tanórákon is igyekeztünk minél több vízzel kapcsolatos témát feldolgozni.

A délutáni programok is igen változatosak, érdekesek és tanulságosak voltak:

A hétfő délután iskolánk két tanulója, Berecki Virág 6. osztályos és Tóth Zétény 8. osztályos tanuló tartott kiselőadást a vízről. Ezt követően  Gémes Károlyné  előadását tekinthettük meg.  Az előadások alatt a gyerekek jegyzeteket készíthettek, amiket a  következő napok feladatainál felhasználhattak.

Kedden délelőtt 10 órától iskolánk csatlakozott a „Te szedd” mozgalomhoz, melynek keretében a község teljes belterületén, és bekötő útján összeszedtük az eldobált szemetet.

Délután plakátokat készítettünk.

Szerdán délután az alsó tagozatosoknak kézműves  foglalkozást szerveztünk, ezalatt a felsősök  Vizes Kvíz játékon vettek rész, majd ők is bekapcsolódtak a kézműveskedésbe.

Csütörtökön délután a 3. osztály tanulói a Kisteleki Fürdőben jártak, ahol különféle vizes vetélkedőkön vettek részt. Az uszodai program nagy sikert aratott a gyerekek körében.

Élményekben gazdag, jókedvű és tanulságos hetet zártunk, köszönjük tanáraink munkáját, és a gyerekek lelkes közreműködését.

 

 

1. nap

2019.03.25
9
0

2. nap

2019.03.25
24
0

3. nap

2019.03.25
21
0