Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanévzáró nevelési értekezlet Öttömösön

 Június 22-én, pénteken 9 óra 30 perckor vette kezdetét a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanévzáró nevelési értekezlete az öttömösi Faluházban, ahol a közel 60 pedagógusból álló nevelőtestület meghallgatta, és elfogadta az intézmény egészére és a telephelyekre vonatkozó  2011/2012. tanévi beszámolókat.

 

A program Huszka Zoltánné igazgató prezentációjával kezdődött, amiből a hallgatók az új Köznevelési Törvény bevezetésének üteméről, és az egyes időpontokhoz kapcsolódó változások életbe lépéséről tájékozódhattak.

Közben megérkezett a hideg front nagy villámlásokkal, szakadó esővel, így egy időre sajnos villanyáram nélkül maradtunk, de ez nem akadályozta meg az értekezlet folytatását.

Ficsor Zoltánné, tanító, gyógypedagógus, a májusban minden telephelyen az első osztályosokkal megíratott egységes matematika és magyar felmérés összehasonlító elemzésével ismertette az eredményeket. Nagyon tanulságos volt.

Ezután Gémes Károlyné, igazgatóhelyettes grafikonos ábrák segítségével az intézményi létszámokról, a tanulói hiányzásokról, a magatartás és szorgalom telephelyenkénti alakulásáról, az intézményi étkeztetésben részt vevő diákok létszámáról, a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók arányáról tartott előadást a kollégáknak.

Ezt Burka Éva, gazdaságvezető beszámolója követte az intézmény egészére és a telephelyekre vonatkozó költségek megoszlásának bemutatásával.

Ezután a telephelyek munkaközösség-vezetői néhány mondattal értékelték az eltelt tanévet, majd megtekinthettük a fényképes beszámolókat a tanév eseményeiről. Nagyon élvezetes és hasznos volt, sok jó ötlettel találkoztunk a diavetítések során, nem utolsó sorban pedig mindenki bepillanthatott egy kicsit a telephelyeken folyó szakmai munkába.

Elérkezett a jól megérdemelt ebéd ideje. A felhozatalra senki sem panaszkodhatott, nagyon kitettek magukért az öttömösi kollégák. A spárgaleves jónéhányunknak kuriózumnak számított, nem különben a finom szarvaspörkölt. A sort finomabbnál finomabb süteményekkel zártuk

Az ebéd után már inkább az együttlét öröméről szólt a délután. Az öttömösi nevelőtestület tagjai az áprilisi iskolabáljukon előadott paródiák részleteivel szórakoztatta a közönséget, majd pedig Kovács Éva tanító néni gyönyörű hangján megszólaló Zorán-dal, a Kell ott fenn egy ország... csalt könnyeket a szemünkbe.

Biztos vagyok benne, hogy ez a nap nemcsak hasznos volt számunkra, hanem ismét közelebb hozott ahhoz a célhoz bennünket, hogy igazi közösség legyünk!

 

A nyárra minden kedves kollégámnak és munkatársamnak nagyon kellemes pihenést és feltöltődést kívánok! Találkozunk augusztus 22-én!

 

Huszka Zoltánné igazgató