Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tájékoztatás iskolai/óvodai beiratkozásról 2020/21. tanévre

Tisztelt Szülők!

 

A rendkívüli járványügyi helyzetre tekintettel a beiratkozás menete is módosult az idén. EMMI rend. 7/2020. (III. 25.)

A legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban olvashatják. 

Elsősök beíratása: 

A dóci lakcímmel és dóci óvodai jogviszonnyal rendelkező tanköteles/óvodaköteles korú gyermekeket külön nem kell beíratni most automatikusan rögzítésre kerülnek a Központi Információs Rendszerbe (KIR) ápr. 28-ig. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat elég lesz később (aug. végén) bemutatni majd az iskolában. 

Amennyiben azonban nem hozzánk járt oviba, vagy más településről szeretne a gyermek beiratkozni, szükség lesz egy szándéknyilatkozat megküldésére (a kötelező felvételt biztosító iskola nevének, címének megjelölésével) az iskolába e-mailben, vagy postán. Ennek határideje: ápr. 24.  Felvételükről május 21-ig lesz döntés. 

Figyelem! Akinek az Oktatási Hivatal nem engedélyezte, hogy a 6. életév betöltése után még egy évet óvodában maradhat, azt be kell íratni/be fogjuk írni az első osztályba. 

Óvodai beiratkozás:

Óvodaköteles lesz 2020. szept. 1-től az a gyermek, aki aug. 31-ig betölti a 3. életévét. 

A központi nyilvántartás alapján óvodánk 2020. ápr. 21-ig hivatalból beírja azokat a gyermekeket az óvodába, akik aug. 31-ig betöltik a 3. életévüket és akik dóci lakcímmel rendelkeznek.

Amennyiben a férőhelyek száma engedi, egyedi kérelemre (szándéknyilatkozat) felveszünk még olyan gyermekeket is, akik a két és félévüket betöltik, vagy akik más településen laknak.

A szándéknyilatkozatokat megküldhetik emailben vagy postai úton az óvodába legkésőbb ápr. 17-ig.  A felvételről ápr. 20-ig születik döntés, melyről írásban is értesítjük a szülőket. 

A beiratkozással kapcsolatosan érdeklődni az iskola telefonszámán (270-151) ill. emailben (dociskola93@gmail.com) lehet. 

 

Huszka Zoltánné igazgató