Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mozdulj a klímáért!

Iskolánk csatlakozott a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség által meghirdetett Mozdulj a klímáért akcióhoz.

A 2014. október 1317. közötti akcióhét során a gyerekek zöld lépéseket, „mérföldeket” gyűjthettek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon jöttek az iskolába. Szimbolikusan meg fogjuk kerülni a Földet a kampányhoz csatlakozó gyerekekkel az általuk összegyűjtött zöld mérföldek segítségével. Ez a „Klímatúra Bonnból, az ENSZ Klímatitkárságáról indul és Peru fővárosában, Limában az ENSZ által rendezett 20.Éghajlatváltozási Konferencián ér véget, 2014 decemberében, ahol az Európai Klímaszövetség képviselői ünnepélyes keretek között átadják a gyerekek által összegyűjtött mérföldeket a politikusoknak.

A kampányhét alatt a zöld mérföldek gyűjtésével és a kapcsolódó feladatokkal a diákok és családjaik játékos formában ismerkedtek meg a klímavédelemmel, a mobilitással és a fenntarthatósággal, és ezzel egyidőben remélhetőleg aktívan hozzájárultak az éghajlatvédelemhez.

 

Ezen a héten iskolánkból 42 tanuló vett részt a kampányhéten nekik összesen 402 mérföldet sikerült összegyűjteniük a környezetkímélő utazásukkal. A környezet- és természetismeret, valamint technika órák keretében beszélgettünk a klímavédelemről, az energiatakarékosságról, arról hogy mi mit tehetünk Földünk megóvásáért, kisfilmeket néztünk ezzel kapcsolatban, kihangsúlyoztuk a megújuló energiaforrások felhasználásának jelentőségét. Plakátot és rajzokat készítettek a tanulók, amelyekről fényképek készültek. Kinyomoztuk honnan származnak a kedvenc csokink hozzávalói, kiszámoltuk kinek mekkora az ökológiai lábnyoma és az akcióhét lezárásaként egy vidám sportvetélkedőn vettünk részt.