Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közlekedésbiztonsági- és fogyasztóvédelmi nap, véradás

2011. március 25-én, pénteken ismét egy eseménydús délutánt töltöttünk el az iskolában.

Elsőként a rendőrség tartott közlekedésbiztonsági előadást, mely egy rendőrautó bemutatásával vette kezdetét. A különféle rendőri eszközök megismerése és kipróbálása után Csúri Mariann, a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedési Főosztályának munkatársa mesélt a biztonságos gyalogos, kerékpáros és autós közlekedés szabályairól.

A délután a Fogyasztóvédelmi Világnap megünneplésével folytatódott. Pölösné Hudák Dóra tanárnő tartott vetítéssel egybekötött előadást a fogyasztóvédelemről, a fogyasztóvédelmi jogokról, majd a gyerekek fogyasztóvédelmi vetélkedőn adhattak számot a tudásukról. Az alsósok vegyes csapatokban egymás ellen versengtek, a felsősök pedig osztályonként kellett, hogy teljesítsenek a különböző állomásokon.

Az iskolai eseményekkel párhuzamosan a Vöröskereszt szervezett véradást a művelődési házban, mely egyben az osztályok közötti verseny is volt. Annak ellenére, hogy milyen pici falu és iskola vagyunk, több mint húszan jöttek el vért adni, ami nagyon szép eredmény. Köszönjük!

A délután abszolút nyertese a hetedik osztály lett, akik megnyerték mind az iskolai vetélkedőt, mind az osztályok közötti véradóversenyt a legtöbb ember mozgósításáért. Egy finom tortával gratuláltunk nekik ezért a szép teljesítményért. Csak így tovább!