Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kirándulás Palicsra

 Kirándulás Palicsra

 Az elmúlt tanév tavaszán merült fel a tantestületben az az ötlet, hogy milyen jó lenne elmenni Palicsra (Szerbia), és ott megnézni a méltán híres állatkertet, illetve a közelében lévő Palicsi-tavat.

Az ötletet elhatározás követte, a dóci falunapon a szülők tombolasorsolást szerveztek, hogy a befolyt pénzt a kirándulásra fordíthassuk. A tombolaárusításában Huszkáné Nagy Anikó szülő nyújtott hathatós segítséget. Az így összejött pénz fedezte az utiköltséget.

A belépők  és az utasbiztosítás árát az őszi papírgyűjtésen összejött pénzből fizettük, így a gyerekeknek semmivel sem kellett a kiránduláshoz hozzájárulniuk.

Elérkezett a várva várt nap, október 8. hétfő is. Bár az éjszaka még hajnal kettőkor is esett az eső, és erős szél fújt, a Jóisten meghallgatta az imáinkat, és  reggelre kisütött a nap. Egy kicsit hűvös volt ugyan, de ez nem riasztott el bennünket a kirándulástól. 

Mintahogy azt a képek is bizonyítják, nagyon szép helyen jártunk, és egy igazán jól sikerült programot, nagyszerű élményt tudhatunk magunk mögött. A palicsi állatkert különlegessége, hogy egyben botanikus kert is, ezért nagyon szép környezetben láthatóak az állatok.

Visszafelé egy kis kellemetlenség próbálta beárnyékolni ugyan a jókedvünket: a magyar határon kb. 15 szerb busz várakozott előttünk, ezért majd 3 órát álltunk a határon, mire átjuthattunk. 

Ennek ellenére mégis elmondhatjuk, hogy jó volt együtt lenni az iskolán kívül is, nem beszélve arról az élményről, tapasztalatról, sok hasznos új ismeretről, amit ez a kirándulás nyújtott nekünk.

Bánhatja, aki nem jött el! Reméljük, hogy a tanév során lesz még lehetőségünk hasonló közös programok átélésésre!