Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Határtalanul kirándulás HAT-18-01-0099

A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda 7.osztályos tanulói
2019. jún. 5-8. között 4 napos tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Felvidéken a HAT-18-01-0099 az.sz.pályázaton elnyert 
2. 696. 200,- Ft támogatásnak köszönhetően.
A kiránduláson a tiszaszigeti Szent Antal Katolikus Általános Iskola 7.-es tanulói is részt vettek, így összesen 45 fő diák és 4 fő kísérő tanár vett részt a programon.
A négy napos kirándulás során az alábbi helyszínekre jutottak el a tanulók: 
Rozsnyón a Fábry Zoltán Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola tanulóival ismerkedhettek meg, ellátogattak a Dobsinai jégbarlangba, körbesétálták a Csorba-tavat, megcsodálhatták a Bélai cseppkőbarlang különleges képződményeit, Lőcse városában megtekintették a Szent Jakab templomot, és felidézték a várossal kapcsolatos irodalmi tanulmányaikat. 
Késmárkon a régi evangélikus fatemplomba is ellátogattak, ill. a közeli új templomban pedig megkoszorúzták Thököly Imre sírját és ellátogattak a fejedelem várába is. 
Csütörtökhelyen a Szent László Plébániatemplomot láthatták és a mellette található Szapolyai-kápolnát. 
Márkusfalván a Máriássy-kastélynál is jártak, Iglón pedig az ottani állatkertbe is ellátogattak egy rövid városnézés után. Túrázhattak a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkban, utolsó nap pedig Eperjesen ill. Kassán is jártak. 
Kassán megkoszorúzták a Szent Erzsébet Dómban II. Rákóczi Ferenc fejedelem sírját, majd a Rodostói házat is meglátogatták.
Szállásuk Tátralomnicon volt, ahonnan nagyszerű kilátás nyílt a Magas-Tátra többnyire felhővel borított csúcsaira.
A négy nap elteltével fáradtan, de annál több élménnyel tértek haza gyerekek és tanárok egyaránt. 
 

A mappában található képek előnézete HAT-18-01-0099 "A Szepesség természeti csodái"