Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HAT-17-01 Határtalanul!

A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola hetedikes diákjai 2018. jún. 3-7. között tanulmányi kiránduláson vettek részt Székelyföldön a HAT-17-01-2017-00727 pályázaton elnyert 2.628.000, Ft támogatásból. 

A kirándulás során többek között jártak Aradon, ahol megkoszorúzták az aradi vértanúk emlékművét, június 4-én szálláshelyükön, Árkos településen felkeresték a Dr. Gelei Józsefről elnevezett általános iskolát, ahol az ottani diákokkal közösen megünnepelték a nemzeti összetartozás napját.

Felkeresték a településen található néprajzi múzeumot, ahol a régi székelyek életmódjával, használati tárgyaikkal ismerkedhettek meg, és a település unitárius templomát.

Zágont, Mikes Kelemen és Kiss Manyi színművésznő szülőhelyét is felfedezték. Itt láthatták a Mikesről elnevezett híres tölgyfákat is, melyeket Mikes Kelemen édesapja ültetett fia születése alkalmából 1690-ben. 
Kézdivásárhelyen megkoszorúzták a híres ágyúöntő mester, Gábor Áron szobrát. Csernátonban a Haszmann Pál Falumúzeumban megtekintették a régi székely házakból álló skanzent, és kézműves foglalkozásokon is részt vettek.
Ellátogattak a perkői Szent István kápolnához, felmentek a torjai Büdös-barlanghoz, és még sok más hasonló élményben lehetett részük. 
Az utolsó látnivaló hazafelé Déva vára volt.
Az öt napos kirándulásról kissé elfáradva, de annál több élménnyel térhettek haza a hetedikesek. 
 

A mappában található képek előnézete Határtalanul HAT-17-01-2017-00727