Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Happy-hét

2013. április 15-19. között, immár negyedik alkalommal került megrendezésre az OÉTI vízfogyasztást népszerűsítő, országos programja, a HAPPY-hét.

 

Ebben az évben iskolánk is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, melynek keretében számos érdekes rendezvénnyel hívtuk fel a gyerekek figyelmét a vízfogyasztás fontosságára és a takarékos vízhasználatra.

 

Előzetes feladatként egyéni és osztályversenyeket hirdettünk. (rajzpályázat, „vizes” kiselőadás, ásványvizes palackok gyűjtése)

 

Egész héten a tanítási időben is nagy hangsúlyt fektettünk a vízivás népszerűsítésére, erre plakátok is felhívták a figyelmet, vizesballont helyeztünk ki a folyosóra, az órákat vízivással kezdtük, az uzsonna szünetben külön „vízidőt” biztosítottunk, a szünetekben „vízizsaru” szolgálat működött, a tanórákon is igyekeztünk minél több vízzel kapcsolatos témát feldolgozni.

 

A délutáni programok is igen változatosak, érdekesek és tanulságosak voltak:

 

A hétfő délután a kézműves tevékenységeké volt. Csapatonként kitűzőt készítettünk, műanyag poharakat díszítettünk, ásványvíz címkét terveztünk, majd a felöltöztetett vizespalackok „divatbemutatójára” került sor.

 

Kedden 8. osztályosaink (Abonyi-Tóth Fatime, Pacinger Dávid, Gulyás Kíra-Kucsora Viktória-Juhász Petra) tartottak kiselőadásokat a vízről. Ezután egy képes bemutatót láthattunk a víz fontosságáról, amelyből ötleteket merítve kellett plakátot tervezni a csoportoknak.

 

Csütörtökön „bibliai vizeken” barangoltunk Grósz Erika tanárnő segítségével. Később Kothenczné Takács Andrea tanárnő vezetésével egy izgalmas, mulatságos vizes sportversenyen vehettünk részt.

 

Pénteken játékos vetélkedőn elevenítettük fel a héten szerzett ismereteinket. Még élvezetesebbé  tette a délutánt a „Víz bár”, ahol az 5. osztályosaink gyümölccsel ízesített ásványvizet szolgáltak fel Gera Zsuzsa tanárnő irányításával.       Ezen a napon került sor az egész héten zajló csapatverseny értékelésére, az ajándékok kiosztására.

 

Élményekben gazdag, jókedvű és tanulságos hetet zártunk, köszönjük tanáraink munkáját, és a gyerekek lelkes közreműködését.