Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Happy-hét 2018.

2018. március 19-23. között rendeztük meg iskolánkban a víz világnapjához kapcsolódó Happy-hét programsorozatot. A számos érdekes program mellett a gyerekek számára egy különleges meglepetéssel is készültünk. Községünk doktornője, dr. Sipos Cintia, egy 160 literes akváriumot ajándékozott iskolánknak. A mi feladatunk már csak a beüzemelés és a haltelepítés maradt. A Happy-hét első napján 45 különböző fajtájú színpompás halacskát engedtünk új otthonába a gyerekek segítségével és óriási örömére. A hét folyamán minden nap a tízórai szünetben közösen etettük meg a kis jövevényeket.

Hétfőn délután egy interaktív bemutatót követően kvíz formájában adtak számot a tanulók az édesvíz jelentőségéről, felhasználásáról, körforgásáról, szennyezéséről és tisztításáról.

Kedden „vizes” tájékoztató rajz- és kisfilmekkel bővítettük tudásukat.

Szerdán közös munkával óriás akváriumot festettek, melyet a földszinti folyosóra függesztettünk ki.

Csütörtökön a kisteleki fürdőbe látogattunk, ahol négy osztály részvételével vizes vetélkedőt szerveztünk csapatjátékokkal, sor- és váltóversenyekkel.

Pénteken – amíg az alsó tagozatosok lufiból vicces „vízcseppecskéket” készítettek -, a felső tagozatos diákok Szegedre utaztak, hogy részt vegyenek a Szent István téri „Öreg Hölgy” víztorony nyílt napján. Emeletről emeletre haladva kiállításokat, érdekességeket, fizikai kísérleteket láttunk. Bár az időjárás nem volt a legkedvezőbb, mégis nagy élmény volt látni Szeged városát és környékét a magasból.

Egész héten kijelölt „vízizsaruk” teljesítettek szolgálatot, akik felügyelték, hogy a programsorozat ideje alatt csak egészséges vizet fogyasszanak a tanulók. Ehhez ásványvíz automatát helyeztünk ki számukra a földszinti folyosóra.

Rendezvényünk célja volt, hogy felhívjuk tanulóink figyelmét a megfelelő mennyiségű víz fogyasztására, tisztaságának megóvására.

Köszönjük dr. Sipos Cintiának az akváriumot és a község önkormányzatának, hogy kisbuszát rendelkezésünkre bocsátotta.