Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erzsébet tábor 2014 - Zánka

2014. július utolsó hetében iskolánk tanulói Zánkán töltöttek egy hetet az Erzsébet-tábor program keretében megvalósult "Igazolt hiányzás" elnevezésű táborban.

A hét folyamán - hacsak nem a balatoni fürdőzést élveztük - számtalan színes programon vehettünk részt.
Érkezés után azonnal megmártóztunk a tó kellemes, hűsítő vízében. Este tábornyitásra és ünnepélyes zászlófelvonásra gyűlt össze a tábor csaknem 1300 kis lakója az alakuló téren. Végül közösen táncolt a tömeg néhány disco számra a tábor vezetőivel, szervezőivel és animátoraival.
Másnap délelőtt egy csapatversenybe neveztünk be, ahol kis botanikusokká válva tanösvényen túráztunk. Nagy örömünkre az utolsó napon megtartott eredményhírdetésen oklevéllel és ajándékkal jutalmazták az elért 3. helyezésünket.
Vacsora után egy fergeteges, látványos és mulatságos interaktív előadást láttunk "Fenevadak a táborban" címmel.
A 3. napon utazó kalandpark érkezett a táborba 14 különböző nehézségű állomással. Jártunk hernyótalpon, falat másztunk, aknát kerestünk, siklóztunk, célba dobtunk, táncoltunk stb...
Este Szirtes Edina és barátai koncertjén szórakoztunk.
A 4. napon a 7-8. osztályosok - csapatunkból Csanád - lehetőséget kaptak arra, hogy egy látássérült paraolimpikon vezetésével gyakorlati oktatás keretén belül a csörgőlabda játékkal megismerkedhessenek.
Délután Erzsébet-vetélkedőre neveztünk. Más-más helyszínen kellett elméleti és gyakorlati feladatokat megoldanunk: Erzsébet korabeli ruhát rajzolni, hajviseletet készíteni, lovagi tornát bemutatni, jelenetet rögtönözni.
Sajnos az éjszakára tervezett bátorság próbát a vihar elverte, de így is jól elszórakoztattuk magunkat a kényelmes, igényesen berendezett és felszerelt "Mikkamakka" nevet viselő szálláson. 
Az utolsó napot fürdőzéssel töltöttük. Este a táborzárást zászlóbontás követte, majd 23 óráig roptuk a táncot az alakuló téren.
Pénteken reggel fáradtan, kissé szomorúan, de telis-tele felejthetetlen élményekkel indultunk haza.
Ezúton is köszönettel és hálával tartozunk a dóci önkormányzatnak és a polgármester asszonynak, hogy iskolánk tanulóinak szállításához a kisbuszt rendelkezésünkre bocsájtotta.
                                       Gera Zsuzsanna és Kothenczné Takács Andrea
                                                                 kísérő tanárok