Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élmények tábora Tatán 2018.

2018. júliusában iskolánk 20 tanulója sikeres pályázat útján részt vehetett Tatán egy egyhetes táborozáson az Esély Budapest Alapítvány jóvoltából.

A kissé hosszú és fárasztó utazást követően érkeztünk meg a tábor helyszínére. A szállás elfoglalása után táborgyűlésen ismerkedtünk meg a házirenddel és ránk váró programtervvel. Az este a táborlakó csapatok rövid bemutatkozásával, ismerkedési esttel folytatódott.

Reggelente zenés ébresztőt követően reggeli tornával kezdtük a napot. A reggeli elfogyasztása után a csapatok kísérő segítségével indulhattak a számukra kijelölt program helyszínére.

Kedden a boldogi iskola csapatával a tatai várba sétáltunk el, ahol idegenvezető segítségével megismertük a vár történetét, gyönyörködtünk a kiállításokban. A délutánt a tatai Öreg-tó partján strandolással töltöttük.

Szerdán reggeli után fakultatív programot szerveztünk magunknak. Gyalogtúrával jutottunk el a helyi Cseke-tó partján található Tatai Angolkertbe. A csodaszép, vadregényes parkban források, csobogó patakok felett kis hidakon keltünk át, barlangokba bújtunk be, vízesésekben hűsítettük lábunkat.

Ebéd előtt egy interaktív önismereti előadáson vettünk részt, ahol előadást hallgattunk, énekeltünk, játszottunk. Ebéd után ismét strandoltunk. Délután táncház várt bennünket a tábor területén a közösségi házban. Egy vendég néptánccsoport előadását láttuk, majd a kedvet érzők tánctanításon és közös táncoláson vettek részt.

Csütörtökön a helyi Fényes fürdőbe vittek bennünket. Kedvünkre csúszdázhattunk, fürödhettünk egész délelőtt. Hogy a tűző nap elől kicsit elbújjunk, ellátogattunk a fürdő szomszédságában található Tatai Fényes Tanösvényhez. Kisebb alkudozás után, a vezérigazgató engedélyével belépődíj fizetése nélkül sétálhattunk végig a láperdő fölé épített pallósétányon. Erről a magaslatról, a lombkorona szintjéről élveztük a vadregényes táj nyújtotta látványt. A tanösvény 1350 méter hosszú, cölöpökre épített sétányáról csodáltuk meg a földből feltörő karsztforrásokat, őshonos növényeket, állatokat.

Délután a sporté volt a főszerep. Fiaink focibajnokságra neveztek, lányaink ugrókötél és asztalitenisz bajnokságon vettek részt.

Pénteken hajókiránduláson voltunk. Körbehajókáztuk az Öreg-tavat. Lenyűgöző látványban volt részünk. Hajónkat a vízből magasra kiugró hatalmas halak követték.

Délután került sor a sportversenyek döntőire. A fiúk második helyezést értek el.

Az esti táborzáró programra minden csapat saját produkcióval készült. Mi egy táncos koreográfiát adtunk elő, melyben csapatunk minden tagja részt vett. Ezután diszkóval zárult a tábor.

Rengeteg élménnyel a tarsolyunkban indultunk haza szombaton délelőtt. Már ekkor eldöntöttük, hogy jövőre ismét ellátogatunk ennek a mesés kisvárosnak a táborába.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szülők utaztatásban nyújtott segítségét és külön köszönet Mészáros Zoltánnak, azért hogy a táborozáshoz szükséges csomagjaink oda- és visszaszállítását is vállalta.

 

A mappában található képek előnézete Élmények tábora Tatán