Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészséghét 2017.

Egészségheti rendezvénysorozat iskolánkban

 

2017 novemberében ebben a tanévben is megrendeztük iskolánkban az egészséghetet.

Célunk, hogy a programok megvalósulásával felhívjuk a szülők és tanulóink figyelmét az egészséges életmód fontosságára.

Hétfőn „Aktív, egészséges életmód” címmel iskolánk testnevelője tartott interaktív előadást. Kitért az egészséges táplálkozás, a mozgás, a káros szenvedélyek kerülésének, a szabadidő hasznos eltöltésének fontosságára. Ezt követően nyers zöldségeket kóstoltunk és frissen sült sütőtököt fogyasztottunk.

Kedden az iskola orvosa tartott felvilágosító előadást a felső tagozatos fiúk és lányok részére. Előadásában beszélt a gyerekek testi, lelki és hormonális változásairól, higiéniai szabályokról, fogamzásgátlás fontosságáról. Tanácsokkal látta el őket, válaszolt az előre feltett kérdéseikre.

Szerdán gyógynövényekkel ismerkedtünk. A gyógynövényekből teát készítettünk, melyeknek kóstolgatása közben plakátok készültek gyógyhatásaikról és felhasználásuk módjairól. A nap végén minden osztály elkészítette az ízlésének megfelelő gyümölcssalátát az előre megvásárolt alapanyagokból, amit végül jóízűen elfogyasztottak.

Csütörtökön a mozgása volt a főszerep. A kisteleki fürdőbe látogattunk, ahol vizes vetélkedőt rendezett iskolánk testnevelője.

Pénteken gyalogtúrára, darulesre indultunk községünk határába a közeli erdei ösvényeken keresztül. Ezzel hívtuk fel a tanulóink figyelmét a szabad levegőn eltöltött aktív pihenésre.

Az egészséghét zárásaként a héten látott és hallott ismereteikről teszt formájában adtak számot a gyerekek. A tesztet legeredményesebben kitöltő három tanuló gyümölcsökből álló ajándékcsomagot kapott.

Végül mindenki egy vöröskeresztes szívecskére írhatott egy gondolatot az egészség megőrzéssel kapcsolatosan, amit a folyosón a faliújságra tűztünk fel.

November 28-án a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete véradást rendezett községünkben, melybe iskolánk dolgozói és volt tanítványai is szép számmal bekapcsolódtak.

Köszönjük a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének, hogy az egészség heti rendezvénysorozatunkat támogatta.

 

 

A mappában található képek előnézete Egészséghét - Úszás

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.