Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészséghét 2012

November 12-16. között Egészséghetet tartottunk az iskolában.

12-én, hétfőn a programsorozatba a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai kapcsolódtak be. Csala-Pellek Borbála rendőrszázados az alsósoknak, Bánfi Norman k.a. pedig a felsősöknek tartott tájékoztató előadást a bűnmegelőzésről, a diákcsínyekről, az internethasználat veszélyeiről, illetve levetítésre került jó néhány oktatófilm. A nap zárásaként tenyérlenyomatot vettek mindenkitől. 

Kedden - lévén, hogy iskolánk a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisiskolája - vöröskeresztes napunk volt. Elsőként Pölösné Hudák Dóra, tanárelnök tartott tájékozatató előadást a Nemzetközi Vöröskereszt, a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt történetéről, küldetéséről és feladatairól. Ezt követően vöröskeresztes ifjak (Buknicz Inez, Herpai Ildikó, Kucsora Beatrix - iskolánk volt tanulója, Olasz Ágnes) vezetésével adtak számot a gyerekek az elméleti és gyakorlati tudásukról az iskola különböző pontjain kijelölt egészségállomásokon. Sok érdekes feladat volt a vöröskeresztes totótól a mentőhíváson át az ambubaba újraélesztéséig, de a legnagyobb sikere természetesen a műsebfestésnek volt.

Szerdán a védőnőnk, Polgárné Kati vezetésével, más védőnők, lelkészek és vendég pedagógusok részvételével Gyerek Egészség Expot tartottunk. Mihalecz Dóra és Mihalecz Emőke az egészséges táplálkozásról és a víz éltető szerepéről, Kovácsné Bokor Sarolta és Polgárné Katalin a napfány és a pihenés fontosságáról, Mihalecz Gábor és  Pilán Viktor pedig a testi mozgás és a lelki egészség nélkülözhetetlenségéről meséltek a gyerekeknek. Sok-sok nevetéssel és finom, egészséges nassolnivalókkal telt ez a délután is, melyet ezúton is köszönünk! 

A csütörtöki nap egészségvetélkedőt és táncházat tartogatott számunkra. A vetélkedőn az egy-egy osztály alkotta  csapatok különböző feladatlapokat töltöttek ki, majd Roszkos Annamária olyan fergeteges hangulatú zumbaoktatást tartott, hogy se gyerek, se felnőtt nem tudott ülve maradni. Kipirulva, leizzadva, kellemes fáradtsággal hagytuk magunk mögött az iskolát.

Pénteken eredményhirdetésekkel zárult az egészségheti programsorozatunk, majd ünnepélyesen felavattuk a Cetelem Zöldsuli 2012 Pályázat keretében megújult iskolaudvarunkat. Még egyszer köszönjük mindenkinek az egész heti aktív részvételt és a sok hasznos információ váljék egészségünkre!