Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészséghét 2011

Iskolánkban 2011. november 14-18. között Egészséghetet rendeztünk. Minden napra jutott valami érdekes program, melynek során azon túl, hogy jól éreztük magunkat, sok hasznos dolgot tanulhattunk és/vagy tehettünk az egészségünkért.

A hétfő reggel véradással és tüdőszűréssel indult, melyen a diákok által mozgósított hozzátartozók és az iskola pedagógusai vettek részt. Összesen 25-en jelentkeztek vért adni, ami az 59 fős tanulói létszámhoz, illetve a körülbelül 800 fős lakosságszámhoz viszonyítva nagyon szép eredmény.
Hétfő délután megkezdődtek az Egészséghét gyerekprogramjai. Rövid megnyitó és programismertetés után sulitornával melegítettünk be az előttünk álló hét kihívásaira. A délután hátralévő részében gyümölcssaláta- és gyümölcsszobor-készítő versenyen ügyeskedtek az osztályok, melyen bár sok ötletes, szép alkotás született, a legnagyobb sikert mégis a remekművek elfogyasztása jelentette.
Kedden Dr. Hudák János általános orvosi és Dr. Varga Virág fogorvosi előadását hallgathatták meg a gyerekek. A testünkkel kapcsolatos sok érdekesség és a szórakoztató képek mindvégig lekötötték a figyelmet, amire szükség is volt, hiszen az osztályoknak teszten kellett számot adni a frissen szerzett tudásukról. A nap végén készítettünk egy gondolatfalat, ahova mindenki kiírhatta egy apró kis szívecskébe, hogy neki mit jelent az egészség.
Szerdán sulitakarítás volt a program, aminek keretében egyrészt az iskola udvarát, másrészt a tantermeket varázsoltuk tisztává. A szép, tiszta udvaron aztán aszfaltrajz-versenyre került sor, amely során a hálájukat igyekeztek kifejezni a gyerekek a Magyar Ifjúsági Vöröskeresztnek, amiért eszközökkel, ajándékokkal támogatták az Egészséghetet.
A csütörtök meghozta a várva-várt egészségvetélkedőt. A megmérettetés során gondolkodtató, kreatív és sportos feladatokban egyaránt helyt kellett állni az osztályoknak. Volt többek között egészségtotó, sportanagramma, puzzle, táplálékpiramis-készítés, rajzkiegészítés és vegyes labdás-babzsákos játékok. Nagyon jól éreztük magunkat.
Pénteken zártuk le az Egészséghetet. Az iskola igazgatónője kihirdette az egészségheti rajzpályázat, az osztályok közötti véradó-verseny és az egész heti versengés eredményeit. A programsorozat zárásaképp az iskola diákjai elültettek egy fát az iskola udvarán.
Végezetül hadd köszönjük meg ezúton is a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt támogatását és Pölösné Hudák Dóra tanárnőnek a szervező munkát!
 
Eredmények:
Rajzpályázat – alsó tagozat:
I.                  Bárkányi Laura (3.)
II.                 Raffael Tímea (4.)
III.               Faragó Benjámin – Nagy Dominik – Raffael Norbert (1.)
Rajzpályázat – felső tagozat:
I.                   Hanitz Laura (5.)
II.                 Pataki Rita (7.)
III.               Sipos Norbert (8.)
Osztályok közötti véradóverseny:
I.                   7. osztály
II.                 1. osztály és 4. osztály
III.                5. osztály
Osztályok közötti egészségheti verseny:
I.                   7. osztály
II.                 8. osztály
III.               4. osztály