Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beretzk Péter Vetélkedő 2014

 Iskolánkban 2014.április 30-án került megrendezésre a dr. Beretzk Péter természetismereti és környezetvédelmi vetélkedő, amit az iskola fennállása óta, minden évben a Föld napjához kapcsolódva, a térség iskoláinak részvételével szervezünk meg. Ebben az évben 10 település 11 csapata (Tiszasziget, Szatymaz, Balástya, Ópusztaszer, Szeged – Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, Pusztamérges, Kömpöc, Öttömös, Harkakötöny és Dóc) képviselte iskoláját a vetélkedőn. A megnyitón Tóth Margit, Dóc község polgármester asszonya köszöntötte a vendégeket és a versenyzőket. Utána Puskás József a Kiskunsági Nemzeti Park képviseletében a természet őreinek a munkáját mutatta be, majd a csapatok különböző állomásokon adhattak számot ismereteikről.

A feladatok között volt virágfelismerés, tápláléklánc tagjainak párokba állítása, madarak ülőképeinek megnevezése, állatok élőhelyének megkeresése, villámkérdések, az erdő életével kapcsolatos számítógépes feladat és többek között állatok egy-egy részletének felismerése valamint rejtőzködő állatok megtalálása. A menetlevelek leadása után volt az ebéd, majd folytatódott a vetélkedő. Ekkor a nemzeti parkok ismeretét bizonyíthatták be a versenyzők, az iskolában vagy iskolán kívül megszerzett ismereteiket kellett kamatoztatniuk.

A vetélkedő zárása az eredményhirdetés volt.

1. helyezett lett a Munkácsy Mihály Katolikus Általános iskola csapata Balástyáról, 2. helyezett a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Általános iskola csapata, a 3. helyezést a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda öttömösi diákjai érték el. Az egyik dóci csapat, a Dóci Felfedezők – Huszka Miály, Ördög Levente, Földi Csanád - a 4. helyen végzett.

Ezúton szeretnénk megköszönni azok segítségét, akik a versenyzők jutalmazását támogatták. A szegedi Vadaspark, szegedi Füvészkert, a kecskeméti Planetárium, a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Nemzeti Színház az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a hódmezővásárhelyi Hódfürdő, a Hajókirándulás.hu Kft, a Belvárosi mozi, a zákányszéki Madárkert  belépőjegyeket ajánlott fel, a Természetbúvár folyóiratokkal és könyvekkel  tette értékesebbé a nyereményeket.