Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012/13. tanév

Tanévkezdés 

 Szeptember 3-án, hétfőn reggel 8 órakor ünnepi műsorral, majd ezt követően 9 órától ünnepi misével indult iskolánkban a 2012/13. tanév.

Az idei tanévet 7 évfolyammal (sajnos 7. osztályunk nincsen) és 54 fő tanulóval kezdtük meg.  Ez a  létszám 5 fővel kevesebb, mint a tavaly év végi. Sajnos, ez a tendencia évek óta tart. Egyre kevesebb gyermek születik, illetve a bizonytalan, sok esetben nem túl stabil családi háttér miatt gyakoriak az elköltözések is.

A másnapi felkészülést és a délutáni felügyeletet egy összevont napközis csoport segíti.

Személyi változások is történtek: új hitoktatónk lett: Grósz Erika, aki Balástyáról jár át hittant tanítani hétfőn, kedden és csütörtökön, illetve új biológia-kémia szakos kolléganőt vettünk fel Paár Zsófia személyében.

Szerencsére ez a nyár sem múlt el anélkül, hogy ne újult volna meg valami: közel egymillió forintból megszépült az iskola ebédlője: korszerűsítettük a világítást, újrabetonoztattuk, kiburkoltattuk, csempéztettük az ebédlőt, a folyosót és a tálalókonyhát is.

A festéshez csak az anyagot kellett biztosítanunk, a festő szakembert az Önkormányzat bocsátotta rendelkezésünkre, így több százezer forintot tudtunk megspórolni. Köszönjük!

A tanulás mellett ebben a tanévben is rengeteg érdekes és hasznos programot szeretnénk a hozzánk járó gyerekeknek nyújtani. Többek között már szeptember végén tervezünk egy kirándulást Palicsra az Állatkerbe.

Kértük a szülőket, hogy a nyár folyamán csináltassák meg a gyerekenek a személyi igazolványokat, mert anélkül nem lehet átlépni a határt. Ha ezt valaki esetleg elmulasztotta, akkor még megteheti.

Szeptember 22-re, szombatra családi napot tervezünk, amikor is a Zöldsuli pályázaton megnyert ötszázezer forintból az iskolaudvart szeretnénk megszépíteni, fákat, bokrokat ültetni stb.

Ezzel kapcsolatban szept. 13-án, csütörtökön 15 óra 30 perckezdettel tartunk SZMK értekezletet.

Az új tanévhez mindenkinek sok sikert, kitartást és a Jóisten áldását kívánom! 

 

                                                                                                                       Huszka Zoltánné igazgató