Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


" Mi a pálya?"

November 8-án műszaki pályaválasztó fesztivált rendeztek szerdán az újszegedi sportcsarnokban, melyen iskolánk nyolcadik osztályosai is részt vettek. 

A diákok hat különböző műszaki ágazatra lebontva ismerkedhettek meg a szakmák rejtelmeivel: gépészet- épületgépészet, informatika, távközlés, elektronika, elektrotechnika és vegyipar. Az „utcákban” azok a cégek is megtalálhatóak voltak, akik az adott műszaki ágazat kiemelkedő képviselői, de helyet kaptak azok a közép- és felsőoktatási intézmények is ahol minden tudás és bizonyítvány megszerezhető ezekhez a szakmákhoz.A műsorvezető, aki a jó hangulatot biztosította  Szujó Zoltán volt.

A rendezvényen többek között elektromos járgányokkal, LEGO robotokkal, okos vízmérővel, emelőkosaras szerelőautóval és még számos érdekességgel várták a fiatalokat, olyan technikai csodákkal, amelyekről eddig a diákok csak hallhattak vagy tanulhattak, és most ők maguk is kipróbálhatták, működtethették azokat. Többet között éppen erről szól a Műszaki Pályaválasztási Fesztivál, amelynek célja, hogy a műszaki ágazati képzések iránt felkeltse a pályaválasztók érdeklődését.

 

A mappában található képek előnézete Műszaki pályaválasztó fesztivál Szegeden