Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HAT-20-01-0007 _Határtalanul kirándulás hetedikeseknek- Barangolás Székelyföldön

HAT-20-01-0007 Határtalanul kirándulás hetedikeseknek- Barangolás Székelyföldön

A HAT-20-01-0007 Határtalanul kirándulás hetedikesedknek nyertes pályázatunknak köszönhetően a tiszaszigeti Szent Antal Katolikus Általános Iskolával együttműködve intézményünk nyolcadikos tanulói (összesen 50 fő diák) 2021. szept. 6-10. között Barangolás Székelyföldön címmel egy fantasztikus erdélyi körutazáson vehettek részt. A kirándulásra összesen 4.154.600,- Ft támogatást nyertünk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-től. A pályázat Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg. 

A kirándulás során az alábbi programokon vehettek részt a gyerekek:

1.nap: Nagyváradon városnézés, ismerkedés a város építészeti stílusával, híres épületeivel, Kolozsváron a Szent Mihály templom, Mátyás király lovasszobra és szülőháza megtekintése, este szállás elfoglalása Gyergyószentmiklóson
2. nap: Gyergyószentmiklóson Örmény templom megtekintése, Gyergyószárhegyen Lázár kastély megtekintése, találkozás, ismerkedés a gyermekotthonban lakó gyerekekkel. Utazás a Gyilkos-tóhoz, majd innen a Békás-szorosba, ahol végig sétáltunk a gyerekekkel. 
3. nap: Csíkszeredán megtekintettük a Milleniumi templomot, innen Csíksomlyóra utaztunk, ahol a templomot kívülről-belülről megcsodáltuk, majd felsétáltunk a hármas oltárhoz. Innen a Szent Anna-tóhoz vezetett utunk, majd a mohos tőzegláppal ismerkedtünk túravezető segítségével. Útban a szállásra megálltunk Mádéfalván, ahol megkoszorúztuk a mádéfalvi vérengzésben elesettek emlékművét. Nyerges-tetőn az 1848-49-es szabadságharcban elesettekről emlékeztünk meg. Visszaérkezés, vacsora a szálláson.
4. nap: Látogatás Parajdon a sóbányában, túrázás a sószorosban a tanösvényen, innen Szovátára utaztunk, ahol a Medve-tavat és a város üdülő részét csodáltuk meg. Innen Korondra utaztunk, ahol vásárlással egybekötött szabadprogram volt, ezután Farkaslakán megkoszorúztuk Tamási Áron síremlékét. Rövid sétát tettünk Székelyudvarhelyen.
5. nap
Indulás haza, útközben megálltunk Marosvécsen, ahol megtekintettük a Kemény kastélyt, és megkoszorúztuk Vass Albert sírját. Végül Marosvásárhelyre vezetett utunk. 

Szálláshelyünk Gyergyószentmiklóson a Hotel Filóban volt